Kreakatau is genoemd naar de nog actieve
vulkaan in de Stille Zuidzee: de Krakatau.

Kreakatau

vzw

Yoga & Creativiteit

2023

Een
jaar van
Afronding
en nieuw Begin,
waarin wij van Kreakatau
jullie een veilig warm nest aanbieden
om te landen, een tweede adem te vinden,
en vooral thuis te komen in jezelf... en zo schieten we
als vanzelf weer in overgave naar het lichte... het licht!

OPLEIDING KINDERYOGADOCENT:

28 en 29/1: Module Baby-, peuter-, kleuter- en familieyoga

Specifiek aan deze vormen van yoga is dat ze meestal in samenspel plaatsvinden met een ouder, familielid, voogd… 

Wat is familieyoga en wat is er zo eigen aan het werken met peuters en kleuters in familieverband? Dieper ingaan op de consequente lesopbouw doorheen een schooljaar, adhv uitgewerkte lessen. 

Nieuw in deze module: Hey Baby: de eerste speel- en knuffeltips, gebaseerd op de bewegingspedagogiek van Sherborne.

Aan de hand van de spelletjes die in deze interactieve workshop aan bod komen, bouw je niet alleen een vertrouwensrelatie op met je baby, maar stimuleer je ook een positief zelfbeeld. Al spelend leert baby om relaties aan te gaan en te communiceren, maar ook zijn eigen lichaam te gebruiken.

Gastdocenten: Ingrid Willems (medewerkster Binu Singh) en Patricia Suykens.

Nog plaatsjes vrij!

Alle info hier (en verder klikken).

Dit is een van de oudste en meest gedegen opleidingen voor kinderyoga van de Lage Landen, gegeven door Leen Demeulenaere (o.a. auteur van het stoere Nelsons Yogaboek), die zich al een kleine veertig jaar inzet om het mooie van de yoga te vertalen naar de leef- en voelwereld van kinderen.

 

 

 

 

 

 

 

Deze opleiding is ook erkend door de Yogafederatie van Nederlandstaligen (YFN).

 

NIEUW: CHAKRA YOGA

In januari start een reeks van 10 lessen chakra yoga, voor iedereen van 12 tot 120 jaar...

De lessen vinden plaats om de 2 weken, en duren elk 2 uur, van 16.30 tot 18.30 uur.

Ze worden gegeven door Leen Demeulenaere, die 25 jaar ervaring in chakra yoga op de teller heeft (en de auteur is van Nelsons Yogaboek).

Chakra yoga is een wijze reis doorheen de chakra's, de seizoenen, je eigen-wijsheid - in een mix van yoga, expressieve technieken, natuurbeleving...

Data: 24 jan, 7 feb, 7-21 maart, 18 april, 2-16-30 mei, 20-27 juni.

Meer info hier

Prijs voor de reeks: € 200. Een belangrijk doel van Kreakatau is yoga toegankelijk te maken voor iedereen. Als de inschrijvingsprijs dus een te hoge drempel voor je vormt, stuur je een mailtje naar leen@kreakatau.be

 

Andere wekelijkse yogalessen

Do-In Yoga

Donderdag 20.00 - 21.15u, door Marijke Shuerman

Do-In Yoga is gebaseerd op de vijf-elementenleer (vuur, aarde, metaal, water en hout),  een eeuwenoude gezondheidsleer die afkomstig is uit China. Elk element  heeft een aparte energie en is verbonden met bepaalde meridianen en organen, zo is de houtenergie verbonden met de energie van lever en galblaas.

In de Do-In yoga gaan we aan de slag met ademhalingsoefeningen,  meridiaan strekkingen, zelfmassage oefeningen, yogahoudingen, aandachtsmeditatie en zenmeditatie. Elke yogales sluiten we af met een eindontspanning en eventueel een mantra.  Marijke maakt er werk van om elke les een bepaald thema te volgen, afhankelijk van het seizoen, de periode van het jaar of de ontwikkelingen of emoties  van het moment. 

Graag een proefles of meer info? Stuur een mailtje naar marijke.schuerman@telenet.be

 

Hatha Yoga

Dinsdag 20.15 - 21.30u, door Carole (in principe volzet)

 

Onze recentste Nieuwsbrief vind je hier, om te downloaden en/of te printen.

Speciale reeksen:

29/12 en 10/2, 19:30 tot 22:00: Sacred Womb Activation

In deze Cirkel gaan we door de Activatie van onze Womb in verbinding met onze Ziel. We herstellen op een liefdevolle manier wat verloren is gegaan en laten los wat ons niet langer dient. Hierdoor kom je terug in balans en kan je beter invoelen in jouw vrouwelijke creatiekracht. We komen samen om elkaar te dragen. Dit alles op een liefdevolle en verwonderlijke manier zonder oordeel.

Prijs: € 45/persoon, kom je met 2 dan betaal je € 80 voor 2.

Aanmelden kan via https://www.momoyoga.com/stralendlevenbyvalerie/lesson/15851138/vrouwencirkel-space-to-your-soul, of door een mailtje te sturen naar Valerie bij info@minototam.com

 

21/1, 4/2 en 18/03, telkens van 10:00 tot 12:00: Hangmatyoga

Door het unieke ontwerp van de hangmat kan je in alle richtingen bewegen, rekken en stretchen en je spieren versterken. De hangmat werkt perfect ondersteunend waardoor je de yogahoudingen vaak vlotter en gemakkelijker kan doen en waardoor onze rug minder wordt belast. In de ‘ondersteboven houding’ worden nek en rug ontlast en haal je letterlijk alle druk van je schouders. Een half uurtje ondersteboven staat gelijk aan 3u slaap. Je energiepeil krijgt een ware boost. Samen met je ademhaling brengt de hangmat rust en ontspanning voor je lichaam en geest.

Prijs: 25€/persoon

Aanmelden en inschrijven kan via https://www.momoyoga.com/stralendlevenbyvalerie/lesson/15893880/workshop-hangmatyoga of een mailtje naar Valerie bij info@minototam.com sturen mag ook.

 

20/1, 17/02, 17/03, 21/04, 12/05 en 16/06 19:30-21:00, 7/5 10-11.30: Yoga studie groep

Thema januari: De oorsprong van yoga en de relevantie ervan in de 21ste eeuw. 

De yoga studie groep of YSG is een gezamenlijk initiatief van Belinda Wijckmans, kundalini yogadocent, en Miriam van Gilse, hatha yogadocent.

Van januari tot en met juni 2023 gaat de YSG maandelijks door bij Kreakatau en iedereen die zich graag meer verdiept in de achtergrond, herkomst, filosofie van yoga is van harte welkom. We verkennen ‘yoga als levenswijze’ - in theorie én in praktijk. We reflecteren hier samen over, in verbinding, en wisselen onze gedachten hierover uit.

De YSG is een soort satsang. Dit Sanskriet woord kun je vrij vertalen als ‘in waarheid samen zijn’. Dit bewust samen zijn, met een positieve mindset kan een belangrijk aspect worden van jouw yogapad, van jouw bewustwordingsproces en zelfontplooiing. 

Prijs: € 20/persoon

Graag van tevoren inschrijven via mail naar miriam@mangala.be.  Zie www.mangala.be voor meer info.

 

14/4, 18 en 27/5, 9 en 30/6, 19-22.30 u: Reeks Sensual Exploring Dance

Gegeven door Eva Demaret: “We leggen de focus op onze vrouwelijke en mannelijke energie. Durf in onze veilige ruimte te laten zijn wat er is. Durf in de sensualiteit te treden. Durf die heupen los te maken. Durf het beest in jezelf los te laten…

Alles gebeurt in kleine stapjes en op jouw tempo. Je kan van de dansvloer stappen wanneer je maar wil. Soms is toekijken al meer dan genoeg.”

Aanmelden via eva.demaret80@gmail.com

Prijs: € 40

Je opleiding bracht me in verbinding met een groter doel, met dat waar mijn hart sneller van klopt als je erover praat. Met kinderen in elke laag van de mensheid, dit gevoel van thuiskomen te willen geven. Met kinderen te laten geloven in zichzelf, en hen te helpen groeien naar dat wat ze echt zijn, van binnen. (I.G.)

Ik heb gevoeld dat ik gegroeid ben in het durven tonen van mezelf, maar dat dit een oneindig proces zal blijven. De opleiding heeft me voor een stuk geholpen om dit ook te aanvaarden. De diepgang in de opleiding naar je eigen persoonlijke stukje was ergens ook nodig om er als yogadocent ook echt te kunnen staan. Ik neem vooral die echtheid mee. (E.V.)

ornament Meer reacties
footer_img