Kreakatau is genoemd naar de nog actieve
vulkaan in de Stille Zuidzee: de Krakatau.

Kreakatau

vzw

Yoga & Creativiteit

Team

Leen Demeulenaere

Leen studeerde orthopedagogie, is kunstenares en moeder van 5 kinderen (2 zonen en 3 pleegkinderen).                                                                      

Yoga is voor mij de ‘bijsluiter’ van mijn leven

Leen Demeulenaere studeerde orthopedagogie en schilderkunst, en is moeder van 2 zonen en 3 pleegkinderen. Toen ze in 1980 haar eerste zoontje kreeg, beoefende ze al een tijd yoga en wilde ze dat graag doorgeven aan hem. Omdat er nog geen specifieke yoga voor kinderen bestond, en op vraag van vele anderen, besloot ze die dan maar zelf vorm te geven.

Ze volgde talrijke opleidingen op yogagebied, zoals de opleiding van Sonja Sumar for the Special Child en die aan de Yoga Academie van Aalst, met als belangrijkste afronding de Saswitha Opleiding voor Yoga en Wijsbegeerte, gevolgd door 2 jaar specialisatie chakrapsychologie.

Leen geeft al tientallen jaren les in yoga, chakra yoga, kinderyoga en bedacht yogavormen zoals crea-yoga, kleuter-ouderyoga, peuter-ouderyoga en familieyoga. Ze specialiseerde zich gaandeweg in het werken met kwetsbare groepen zoals kinderen (en ook volwassenen) met ADHD of kinderen die in de jeugdzorg terecht zijn gekomen.

Leen is de zotste yogalerares van België. Te veel op haar hoofd gestaan, zegt ze zelf. Al meer dan dertig jaar sleept ze alle leeftijden en organisaties mee in haar yogaverhalen, het liefst “de verren en de gedraaiden, de zachten en de gekraakten, de echten en de kleinen…”.

 Auteur van Nelsons Yogaboek: Een doe-het samenboek met 24 yogaspelletjes. 

 

Cin Sommerijns

Ik ben 38 jaar en mama van 3 schatten van kinderen (10 jaar, 9 jaar en  1 jaar). 
Als 10-jarig meisje volgde ik kinderyoga bij Leen,  Het niet-prestatiegerichtje, de verhaaltjes met visualisaties, de spelletjes en de warme aanpak spaken me aan. Het was mijn droom om hier later ook mee aan de slag te gaan en om ook aan mijn kindjes yoga te geven.  Jarenlang bleef ik yogalessen volgen en later volgde ik de opleiding tot kinderyogadocent.

Ook de basimodule Shernborne en Kindercoach volgde ik met veel plezier. Mijn yoga-opleiding begon ik in 2013 in Bilthoven, aan de Saswitha-school voor Yoga en Wijsbegeerte, waar ik tijdens mijn laatste zwangerschap, het specialisatiejaar 'zwangerschapsyoga' volgde. 

Ik houd naast yoga ook van lekker vegetarisch koken, reizen met het gezin, fietstochtjes maken en lekker tijd maken voor mijn kindjes. Ik heb 11 jaar lesgegeven, maar in 2014 koos ik ervoor om van mijn passie ook mijn beroep te maken. Nu sta ik in voor de yogalessen in het centrum en verzorg ik de wekelijke Saswitha yogalessen en de lessen zwangerschapsyoga.  Mijn lievelingshouding is de meeuw. 

 

Patricia Suykens 

Ik ben wereldmama van 4 prachtige adoptie- en 2 schattige pleegkinderen. Ik werk nu ruim 22 jaar als onderwijzeres in het buitengewoon onderwijs met kinderen die een bijzondere zorgvraag hebben. Dit doe ik nog steeds met hart en ziel. Rekening houdend met de moeilijkheden, maar ook met de talenten en kwaliteiten van elk kind, zoek ik naar creatieve middelen om kinderen te laten groeien tot wie ze willen zijn. Zo kwam ik yoga op mijn levenspad tegen. Samen met mijn gezin volgden we de kleuter-ouderyoga bij Kreakatau. Samen voelen, spelen, bewegen, ontladen, rust en relaxatie ervaren. Heerlijk toch! Dit moest ik in mijn klasje brengen! Voor de ene geeft dit een boost aan zijn zelfvertrouwen, voor de andere brengt dit innerlijke rust. Maar vooral een positief zelfbeeld ontwikkelen is één van de mooie gevolgen die ik zie, voel en ervaar.


Ik plande mijn eigen yogapad en volgde hatha yoga en chacra yoga. Na een tijdje besloot ik de opleiding tot kinderyogadocente te volgen bij Kreakatau, gegeven door Leen Demeulenaere. Daarnaast volgde ik ook Sherborne en de verdiepingscursus Sherborne Samenspel. Regelmatig volg ik een bijscholing die me versterken in mijn werk met kinderen en hun special needs. Momenteel geef ik Sherborne en kinderyoga in verschillende klasjes van het buitengewoon onderwijs. De kleuter-ouderyoga en familieyoga, geef ik hier bij Kreakatau. Af en toe geef ik een workshop of verzorg ik een crea-yogakampje. Want ook dat is mijn passie : genieten van licht, lucht, water en de aarde, natuurlijke creaties maken en samen zijn met mijn gezin, kinderen of vrienden.

 

 

 

Carole Royer

Ik ben 37 jaar en al een 7-tal jaren hatha yogadocente. Mijn opleiding heb ik bij Yoga Vedanta Aalst gevolgd. Zelf beoefen ik al 14 jaar yoga en heb ik zelf het belang van yoga kunnen ervaren. Het leven in deze tijd is vol van spanning en stress, van psychologische druk en nerveuze prikkelbaarheid. Yoga is een perfecte en praktische methode van integrale opvoeding, niet alleen van het lichaam, de geest en het intellect, maar ook van het innerlijke bewustzijn. Yoga is de kennis van juist te leven. De yogi die de kunst van juist te leven leerde, is gelukkig en evenwichtig en vredevol. Mijn lievelingshouding is Matyasana of Vishouding. 

Tina Verstraeten

Ik ben 57 jaar, moeder van 3 kinderen, 4 kleinkinderen. Ik houd van vegetarisch koken, verzorg eveneens tuinprojecten en werk met immigratievrouwen. Ik houd van gezellig samen zijn, dansen, kinderen, bergen, water, het kraken van de sneeuw onder mijn voeten, de sfeer van de eindontspanning. Ik geef chakra yoga, kinder yoga, hatha yoga en verzorg ook crea-yogastages. In de opleiding tot kinderyogadocent verzorg ik de module : Yoga op school. Mijn opleiding volgde ik bij André Van Lysbeth en ik volg nog steeds intensieve opleidingen bij het RYE-instituut (Research on Yoga in Education).

Mijn lievelingshouding is de oester. 

 

Marijke Schuerman

Marijke heeft al vele jaren (+/- 25j) yoga achter de rug, ze volgde reeds verschillende yogacursussen in binnen- en buitenland, ook volgde ze de Chakrayoga bij Leen, Hathayoga bij Cin, Yin-Yang Yoga, Vijjnana yoga...

Op dit moment verdiept ze zich in Do-In Yoga bij de Do-In school in Zoetermeer/Nederland, een vorm  van Yoga waarbij de nadruk ligt op strekkingen van de meredianen,  zelfmassage en ademhalingsoefeningen.

Marijke heeft sinds kort  een 3-jarige opleiding van Shiatsu achter de rug en geeft nu Shiatsu bij haar thuis in Moorsel, Tervuren. Op aanvraag kan dit ook bij Kreakatau. De Do-In Yoga sluit nauw aan bij de Shiatsu en wordt ook wel eens merediaanyoga genoemd.

Ze heeft sinds kort haar Optiekzaak in Tervuren opgegeven om zich meer en meer met h

aar passies, waaronder Yoga en Shiatsu, te kunnen bezighouden. Ze is moeder van 1 zoon en grootmoeder van 1 kleinzoontje en houdt ook van de vegetarische keuken en van wandelen en fotograferen in de natuur.   

Mijn lievelingsoefening  is op dit moment de rugrol en alle oefeningen op de rug omdat ik op deze manier een heerlijke massage krijg van mijn rug. 

 

Tequila en Lara de paardenfluisteraar

Lara komt heel regelmatig met haar paard Tequila op bezoek tijdens de crea-yogastages. 
Interactie tussen paard en kind, een natuurlijke band. Beiden onbezonnen in hun communicatie met elkaar. Niet te veel nadenken, gewoon doen wat je voelt.
 
Paarden kunnen ook ontspannen door bepaalde aanrakingen, net zoals wij tot rust komen tijdens de yoga-oefeningen.
Als we gaan wandelen met Tequila en de kinderen tijdens de yogakampjes, beginnen de meeste kinderen honderduit te vertellen over vanalles en nog wat. Andere kinderen praten niet veel, maar genieten van het moment om op een paard te zitten...

 

 

 

 
footer_img