Kreakatau is genoemd naar de nog actieve
vulkaan in de Stille Zuidzee: de Krakatau.

Kreakatau

vzw

Yoga & Creativiteit

Reacties jaartraject kinderyogadocent 2017-2018

Ik ben in de opleiding gesprongen en jouw bemoedigend mailtje, Leen, gaf me vertrouwen. “Alles proberen, niets forceren”, schreef je me. En dat kleine zinnetje was sterker dan alles “meer dan goed” te willen doen. De positieve aanpak, het niet oordelende, het speelse en zachte was het afgelopen jaar een verademing voor het kleine kind in mezelf. Ik heb beseft hoe faalangstig ik altijd geweest ben. Elke les zorgde voor een  kleine overwinning en voor thuiskomen in een warme groep.

Je opleiding bracht me in verbinding met een groter doel, met dat waar mijn hart sneller van klopt als je erover praat. Met kinderen in elke laag van de mensheid, dit gevoel van thuiskomen te willen geven. Met kinderen te laten geloven in zichzelf, en hen te helpen groeien naar dat wat ze echt zijn, van binnen.

Van jou les krijgen, Leen, is van zo’n grote waarde, dat je doordrongen bent van yoga, van yoga met kinderen, die kennis heeft me enorm verrijkt. Van jou les krijgen is een groot cadeau en ik ben daar erg dankbaar voor.

Het heeft me geïnspireerd: zelden gebeurt het dat iets het wint van de onzekerheid in mezelf, dat mag je zien als een groot compliment  J

Dat klinkt groot, maar ik kan het moeilijk anders uitdrukken. (I.G.)

 

Kwetsbare kinderen – wat de aard van hun kwetsbaarheid ook inhoudt – beschikken vaak niet over even  veel vaardigheden als vele andere kinderen. Juist doordat yoga zo’n diepgaande werking heeft, biedt het – zonder dat het kind er bewust van is – een laagje ‘humus’ om hun potentieel tot uiting te laten komen. (A.V.)

 

De cursus heeft me op persoonlijk vlak meer bijgebracht dan ik aanvankelijk had gedacht. Het was niet alleen een kinderyogadocenten opleiding voor mij. Ik heb persoonlijk een groei doorgemaakt. Het was meer een zoektocht naar waar ik naartoe wil en op welke manier. Misschien heeft het me meer doen stilstaan bij hoe ik verder in het leven wil staan en waar ik nu juist voor wil kiezen, zonder mee te gaan in de stroom en verwachtingen. Iets waar ik al langer mee bezig ben maar waar nu meer ruimte voor vrij kwam dankzij de opleiding.

Ik heb gevoeld dat ik gegroeid ben in het durven tonen van mezelf, maar dat dit een oneindig proces zal blijven. De opleiding heeft me voor een stuk geholpen om dit ook te aanvaarden. De diepgang in de opleiding naar je eigen persoonlijke stukje was ergens ook nodig om er als yogadocent ook echt te kunnen staan. Ik neem vooral die echtheid mee. (E.V.)

 

footer_img