Kreakatau is genoemd naar de nog actieve
vulkaan in de Stille Zuidzee: de Krakatau.

Kreakatau

vzw

Yoga & Creativiteit

Bijscholing tot Kinderyogadocent 2022 - 2023

2-daagse module Yoga met peuters, kleuters en families 28-29 jan 2023

Yoga met peuters, kleuters en families 

Specifiek aan deze vormen van yoga is dat ze altijd plaatsvinden met begeleiding van een ouder, familielid, voogd… dus altijd minstens met twee.

Hey Baby: de eerste speel- en knuffeltips, gebaseerd op de bewegingspedagogiek van Sherborne. Aan de hand van de spelletjes die in deze interactieve workshop aan bod komen, bouw je niet alleen een vertrouwensrelatie op met je baby, maar stimuleer je ook een positief zelfbeeld. Al spelend leert baby om relaties aan te gaan en te communiceren, maar ook zijn/haar eigen lichaam te gebruiken.

Peuter-/kleuteryoga algemeen: yoga voor pleuters met link naar Leens boek: Nelsons Yogaboek + spelvormen en spelletjes gebaseerd op yoga ter aanvulling van de yogalessen voor kinderen.

Wat is familieyoga en wat is er zo eigen aan het werken met peuters en kleuters in familieverband? Dieper ingaan op de consequente lesopbouw doorheen een schooljaar, adhv uitgewerkte lessen?

De module Hey Baby wordt gegeven door gastdocente Ingrid Willems. Ingrid is sterk gespecialiseerd in Sherborne én in bewegen met baby's vanuit haar opleiding als orthopedagoge. Ze is werkzaam in Kleine K: Universitair Centrum KUL. 

De kleuter-/peuteryoga wordt gegeven door gastdocente Patricia Suykens. Patricia werkt al ruim 22 jaar als onderwijzeres in het buitengewoon onderwijs met kinderen die een bijzondere zorgvraag hebben. “Samen voelen, spelen, bewegen, ontladen, rust en relaxatie ervaren. Voor de ene geeft dit een boost aan zijn zelfvertrouwen, voor de andere brengt dit innerlijke rust. Maar vooral een positief zelfbeeld ontwikkelen is een van de mooie gevolgen die ik zie, voel en ervaar.” Zij volgde de opleiding tot kinderyogadocente bij Kreakatau, Sherborne en de verdiepingscursus Sherborne Samenspel. Momenteel geeft zij Sherborne en kinderyoga in verschillende klasjes van het buitengewoon onderwijs, en kleuter-ouderyoga en familieyoga hier bij Kreakatau.

Praktische opdracht: Zelf aan de slag: stel een 1u durende familieyogales of kleuter-ouderyogales op.

We bekijken een film van een pleuter-ouderyogales / familieyoga, geven (een stukje van) en bespreken/evalueren de zelfgemaakte familie- of pleuter-ouderyogales.

Uitreiking van PLOY-certificaat.

Prijs

€ 345

Inschrijven voor 2-daagse module Yoga met peuters, kleuters en families 28-29 jan 2023

footer_img